Den lilla listan om livet med barn

1. Hur många barn har du, och hur många planerar du på att skaffa?

Jag har en dotter vid namn Alice. Ja, planerat och planerat, men det skulle vara roligt att få en pojke också och för att ge ett syskon till Alice förstås, men i antal så vill vi ha 2 barn, men troligtvis blir det inte mer än det…. eller?? 😉

2. Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste?

Det finns ju massvis med saker som ÄR nödvändiga, men en sak som verkligen hjälper en är vagnen. Bra till att ha med sig till butiken så får man alla tyngre saker i faket under vagnen t.ex 😉 

Så vagnen är verkligen ett måste!

3. Något du älskar att göra med ditt/dina barn?

Att mysas på soffan och rita 🙂 Är ju själv intresserad av ritning som hobby så det kom ju naturligt så att säga 🙂 

4. Hur har ditt liv förändrat sedan du fick barn?

Det har ju helt ändrat på allt.

Man växte upp, insåg att vara en förälder kräver mycket mer ansvar, att ge trygghet till babyn och det man verkligen gjorde från dag 1 var att man satt sig själv på andra plats.

Och som en extra krydda till allt kom oron. Oron över att kan vi ge henne ett tryggt hem, kan vi ta hand om henne på det bästa sätt, tänk om det här händer, och det här och det här, hur ska vi göra om hon blir mobbad i förskolan och skolan? Tänk om någon bråkar med henne? osv osv osv. Och detta kommer att följa oss hela livet.

Jag kan även tillägga att jag fick förlossningsdepression som ännu håller i sig, vilket var inte något jag hade önskat mig att få :/

5. Favoritbutik att shoppa till barnen och varför?

Oj vad svårt.. Nå det mesta har vi nu köpt på Tokmanni här i Ekenäs för det är väldigt nära oss och har oftast bra erbjudande på barnkläder och leksaker och även Prisma är ett bra alternativ om man ska ha mycket saker som inte till exempel finns här i Ekenäs, så de här butikerna har vi shoppat loss ganska ofta 😉

Och att gå på loppisar är ju också ett bra alternativ om man vill spara lite på pengarna. Man hittar väldigt fina kläder, skor, utekläder, leksaker, böcker osv osv i bra skick för ett bra pris om man riktigt letar efter noggrant.

6. Har du alltid velat ha egna barn? Varför/varför inte?

Nej och jo egentligen. När jag var yngre sa jag åt mamma att jag inte ska ha barn, men sen vid 18 års åldern kanske så skulle jag ha en flicka och en pojke när jag blir äldre, men hade nog inte riktigt räknat med att bli mamma vid 21 😀 jag ångrar det verkligen inte, men så hade jag inte ursprungligen planerat 😀

7. Det bästa som finns med att vara mamma?

Kärleken mellan förälder och barn slår ju inget ♥ att få känna sig viktigt när barnet kommer springandes och ropar mamma och kommer upp i famnen och kramar en och ligger kvar en lång stund och bara mysas är ju oslagbart.

8. Något mindre roligt med att vara mamma?

Tålamod med ALLT.

Som jag tidigare och ofta skrivit så är hon i trotsålder, och att ha hela tiden tålamod med att hon inte lär sig med en gång är verkligen det svåraste med att vara förälder för oss iallafall.

9. Ditt bästa tips för en ny mamma?

Var beredd på att ditt barn vill vara nära dig i början. Babyn behöver det och det är helt normalt. Och att komma in i rollen som mamma går inte på en natt, så ställ inte stora krav på att du nu direkt efter förlossningen ska veta hur du skall vara som förälder. Det kommer med tiden.

Och ta vara på tiden när barnen är små!!!! Tiden går såå himmelens fort!

10. Slutligen, vusa en bild på dig och ditt/dina barn!

Visste inte vilken bild jag skulle sätta in, så jag valde båda 😀 en från BB där Alive kanske är några timmar gammal eller dagen efter förlossningen ( minns ej mer )

Och den andra som är taget i förrgår 🙂 

sam_0343

img_1419

Kommentera