10 viktiga saker du måste veta om depression

Har just nu lite bloggtorka så därför tänkte jag att varför inte ge er en närmare inblick på ämnet depression.

Och dessa 10 saker är väldigt viktiga att veta om du har någon bekant som lider av detta.

shame-401402_1280

1. Depression är inte alltid lätt att se på en person.

Många som är drabbade är skickliga på att dölja att de är drabbade av depression. En glad och pratsam människa i samhället kan må väldigt dåligt hemma.

2. Depression är inte bara tårar.

Depression betyder inte bara att man är ledsen. Det är ganska vanligt att man blir känslomässigt avtrubbad av depression.

3. En bra dag betyder inte att man är botad.

Depressionen går ofta upp och ner i perioder och vissa dagar kan vara väldigt bra jämnfört med andra dagar, men deT betyder inte att man är botad om man någon dag skulle vara på ett gott humör och inte visa något tecken på depression.

4. Om man säger att man vill begå självmord, ta det på allvar!

Om någon berättar att hon eller han har självmordstankar, ta det på allvar. Det är ett sätt att be om hjälp, men det behöver inte betyda att den personen faktiskt vill begå självmord.

5. Depressionen hos din vän, släkt eller käraste beror inte på dig.

Om du har nära relation till en person med depression så kanske man känner sig hjälplös. Det är inte du som kan få den som är deprimerad att må bättre , men bara det att du finns till hos den personen betyder väldigt mycket. Bara att vara nära den personen kan göra under.

6. Man är inte lat när man är deprimerad.

Att göra vardagliga saker kan vara extremt tufft för en med depression. Redan att stiga upp från sängen på morgonen kan kännas omöjligt och att träffa vänner och bekanta kan ibland glömmas bort för att det helt enkelt känns så svårt.

7. Det går inte att minska på känslorna.

Att kunna kännas sig bättre på en dag skulle vara underbart, men det går inte över bara så där, utan det tar tid. Så att säga till en person att sluta vara deprimerad kan göra de raka motsatsen.

8. En person med depression är oftast otroligt trött.

En person med depression kan även ha sömnproblem som inte bara hjälper med att man sover mer. Att dölja att man har depression tar mycket energi från en och kan göra en utmattad.

9. Vi bryr oss också om andra människor.

Fast man inte kanske orkar träffas och man hör inte av sig lika flitigt så betyder det inte att man absolut inte skulle vilja träffas eller bryr sig om sina nära och kära. Såklart vill vi träffas och ha det roligt och självklart vill vi att andra ska må bra , men det är bara så svårt att visa det vissa gånger.

10. Depression är inte en svaghet!

Om en person är drabbad av depression betyder det verkligen inte att personen är svag och sjuk i huvudet. Att ta sig ur en depression kräver en stark och enorm viljestyrka, även då det känns tungt.

Var inte rädd om att tala om depression, det finns andra som lider av det. Jag tycker verkligen att man borde tala mer om detta ämne till exempel i skolan och kanske till och med på jobbet också. Så tala ut !!!!!! 🙂 Och framför allt….

♥Ta hand om varandra ♥

Källa: ViralKing.se

sadness-717439_1920

Kommentera